5. 2. 2012

Kitzbühelské Alpy: Ellmau podruhé


Balíme, platíme, jedeme znovu do Ellmau.
9:00 Teploměr v autě i na dolní stanici vleku ukazuje -21°C; naštěstí je bezvětří, slunečno.
Lyžování je pěkné, ale mráz nás zažene do tepla Kummereralm. Ve stejné místnosti jako předevčírem ještě nikdo není a tak obsazujeme místo o velkých "obkládačkových" kamen, které příjemně hřejí.
Místnost se rychle plní; s jistotou poznáváme, když přicházejí Češi: nepozdraví, neusmějí se, na otázku obsluhy nereagují, buď přestírají nevidím-neslyším nebo prchají.
O půl dvanácté se vracíme ke kolejové lanovce na Hartkaiser a až do konce lyžování ve 14:00 jezdíme sjezdovku 80 vedoucí kolem ní do údolí (s krátkou přestávkou v "kruhovém" baru).
Nejvyšší teplota u horní stanice lanovky je přes poledne, -16.5°C. Díky bezvětří není problém se na slunci opalovat bez čepice - krušno ale je za jízdy. Ideálním zimním doplňkem do takových mrazů se zdá být "polomaska": textilní pás, který kryje nos a tváře, má otvory pro vydechování nosem i ústy, zapíná se na suchý zip na temeni hlavy.

Cesta domů, po stejné trase jako sem (vyjma průjezdu Č.Budějovicemi), je bez problémů.
Když nám během chvíle dvě auta nejprve "lezou do kufru" a pak riskantně předjedou, je zřejmě, že jsme u hranic domoviny :-P
Na zastávkách se holky s úlevou protahují, sedět vzadu ve 3 je na dlouhé cestě hodně krušné - příště pojemede maximálně 4 v autě.
Doma jsme před 23.hodinou. Pěkný!

Žádné komentáře: