5. 12. 2009

Maturitní ples SZŠ

Zažité sobotní činnosti, akce a rituály jsou dnes rozbité tím, že jsme se s Janou vrátili až těsně před čtvrtou ráno z maturitního plesu její třídy.
Ples proběhl (z mého pohledu) docela dobře:
- kapela Letrando hrála tak, že se dobře tancovalo
- moderátor byl vtipný, aniž by svými hláškami někoho z přítomných zesměšňoval
- na parketu bylo stále přiměřeně plno a když sebou někdo praštil, tak se vzápětí bez zranění a bez větších problémů sebral
- po nikom jsme nemuseli uklízet eklhaft (kromě střepů z rozbitého půllitru na schodišti)
- nikdo se (veřejně) nepral
- peníze pro kapelu mi nikdo neukradl.
Takže největší vzrušeni vlastně nastalo už dopoledne před plesem (kolem jedenácté, maturující třídy si právě nacvičovaly nástup), kdy stavební firma, provádějící zemní práce na prostranství před "popráčem", překopla přívod vody do požárního hydrantu. Pitná voda do budovy sice stále šla, ale dalo se očekávat, že "nízký" tlak v potrubí pro hašení tohoto kulturního zařízení bude důvodem, aby službu konající hasič z moci úřední rozpustil ples ještě dříve než začne.
Když mi po příchodu z práce Jana tuhle novinku sdělovala, nechtěl jsem ji v jejich chmurných myslenkách utvrzovat a používal jsem výrazy pro udržení naděje. Stejně jako ona jsem ale v duchu nepochyboval, že orgán státní správy v tomto případě zafunguje rychle, nekompromisně, "padni komu padni", ačkoliv standardem státní správy je přesný opak.
Naštěstí po příjezdu na místo akce (pořadatelé a jejich doprovod měli sraz už v 17:00), správce "popráče" se zjevnou úlevou v tváři Janě oznamuje, že hasicí voda je zase napojená, takže ples se může konat.

Žádné komentáře: