7. 2. 2011

Rakousko 2011: Dorfgastein, návrat

Balení, placení, srdečné loučení a odjezd z ubytování jsme dokončili chvíli po osmé.
Po deváté vysedáme u lanovky v Dorfgastein - prvního střediska v údolí Gasteintal, asi 35 km z Wagrain. Dalším střediskem v tomto údolí je Bad Hofgastein, kde jsme byli předevčírem.

Z 830 m.n.m vyjedeme do nejvyššího bodu na Fulseck 2033 m.n.m..
Odtud se dá sjet do vesnice Grossarl v sousedním údolí.
Protože ale u lanovek pod námi nám připadá moc lidí, zůstáváme celý den věrní červené 8-kilometrové sjezdovce D1, která vede až dolů do vesnice. Samozřejmě projíždíme i větve D2, D5, D6.

Počasí snů: slunce, modro bez mráčku, -2°C ráno v údolí, odpoledne asi +6°C.
Výhledy do údolí i na okolní hory jsou "bombastické"! Pro zasvěcené: Skoro jako jez v Hostěnicích :-)

Cesta domů bude dlouhá, proto dáváme i hutnější oběd: po obligátní Leberknödelsuppe volím Tiroler G'röstel mit Spiegelei und Salat (opečené brambory s kousky uzeného, "volským okem" a zeleninovým salátem), zatímco Jana si dává Riesen Germknödel mit Mohn und Vanillesauce (skutečně obří kynutý knedlík s povidly, sypaný mákem a posazený v polévkovém talíři plném vanilkové omáčky) - obě jídla byla chuťově skvělá, ale určitě se po nich nehubne. A rozpohybovat se, abychom permanentky využili do poslední minuty, jak se na Čechy sluší, bylo hodně na morálku.

K domovu vyjíždíme po půl třetí, na Salzburg, Linz, České Budějovice, Pelhřimov, Ždírec, Kočí; vykládáme kamarády, příjezd domů v 22:45.

Žádné komentáře: