14. 7. 2007

Korsika 2007 - Přejezd k Bonifacio, most Spin'a Cavallu

Přejíždíme na úplný jih Korsiky.
Za Propriano odbočíme na silnici D268 a jedeme po kousek na východ podívat se na krásný janovský most Spin'a Cavallu. Je kousek od silnice, cesta k němu kupodivu není nijak značená (náš tip: malé parkoviště s pojízdnou prodejnou grilovaných kuřat).

Kemp začínáme vyhlížet už za městečkem Pianottoli-Caldarello, odkud je do Bonifacio ještě 15 km. Marně.
Dojedeme až do Bonifacio.
Směrovky k několika záchytným parkovištím ignoruji: "Teď přece nechceme na prohlídku, teď hledáme kemp". Tak se najednou ocitneme až v "Haute-Ville", ve vnitřním městě staré pevnosti.
(Dvakrát jsem se pokusil otočit, ale byl jsem v jednosměrkách: "Tak teď jsme v prdeli!", "Tak jsme v prdeli úplně!!!")
Pomalu projíždím malebnými uličkami těsně kolem stolků venkovních kavárniček a restaurací a moc se snažím, aby z naší oktávie, původně zelené, nyní okrovošedé, nelétal písek a prach do talířů, šálků a sklenek stolujících. Ale stejně se neubráníme jejich hodně vyčítavým pohledům...
Zhluboka si oddechnu, když sjedeme z pevnosti dolů do městečka.

Pokračujeme v hledání kempu ještě asi 20 kilometrů na sever, ale nic: buď jsou přeplněné nebo jen pro karavany.
Nakonec se vracíme na silnici, po které jsme přijeli podél zápdního pobřeží, a ubytujeme se v "Camping de la Trinité" asi 6 km od Bonifacio.
Tříhvězdičkový kemp, pod krásnou skálou, poloprázdný, hodně místa ve stínu pod stromy, cena kolem 30 Euro/noc. Sice nemá přístup k moři, ale 3 km odsud je krásná pláž "la Tonnara", kam se dá dojet autem i po troše vinného střiku.

Při přemisťování z prvotního místa na jiné (lepší), zapomeneme na stromě identifikační tabulku, kterou jsme dostali při přihlášení v recepci proti pasu.
Když to zjistíme a jdeme pro ni, má ji už připnutou na stan jakýsi Francouz... Měl štěstí, že tam nebyl. to bychom ho "zvalchovali" ;-)
Takhle jsme jen ze stanu sebrali cedulku a nahradili ji výhružným dopisem, že cedulka je naše a jen ať si přijde. Samozřejmě včetně popisu místa, kde bydlíme!
Když jsme večer seděli s kytarou, kdosi obcházel v přítmí. Ale k přímé konfrontaci se neodvážil - možná ho vyděsil můj zpěv :-/

Žádné komentáře: