19. 7. 2010

Sardinie 2010 - přejezd do Cala Gonone

Ondra si přivstal a fotil východ slunce nad mořem.
V pohodě balíme a už v 10:00 odjíždíme z kempu. Cenou 62 Euro/noc (4 lidi, stan, auto) je to s přehledem nejdražší kemp, kde jsme zatím byli :-(

V Siniscola sháníme sluneční brýle pro Ondru, ale v nepříliš dobře zásobené samoobsluze Sisa koupíme trochu zeleniny a 2 ryby. Ocenili jsme, když prodavačka začala kuchat 2 ryby námi původně vybrané, a podle nějakých znaků je označila jako špatné a vyřadila. Zkusila další stejného druhu ("spigone") a pak nás posuňky vyzvala, ať si vybereme nějaké z jiných druhů. Zvolíme 2 exempláře "orata"; ty už byly prošly vykucháním bez problému a večer z nich Jana připravila skvělou večeři. Kupujeme tu také 2 balíky sycených vod. Hned napoprvé se podaří koupit značku, která nám chutná a které se držíme až do konce (pozn. Báli jsme se, abychom nenarazili na hrůzu jako byla voda Saint George, kterou prodávali na Korsice).

Brýle kupujeme až v "hypermarketu" Sisa v Dorgali.
Jedeme ještě 8 km do Cala Gonone, což je obec = rekreační středisko ležící u moře, správou patří pod Dorgali. Po 4 km klesání v zatáčkách je Anje nedobře, tak ji při stavbě stanu zastupuje Jana.

Kemp je poloprázdný, od moře je asi 500 m. Recepční mluví dobře anglicky. Při pohledu na cenu 18 Euro/osobu/noc navrhuje Ondra jet jinam, ale to by znamenalo pokračovat 50 km na jih, tak zůstáváme.
2 hodiny koupání v moři na obecní pláži. Standard, dost mělké.
Oblázky na vstupu do moře jsou k našim zbědovaným nohám nemilosrdné, tak se vrháme do vody jak lachtani. Ondra to odnese ošklivě rozbitým kolenem.
I když byl odpočinkový den, Jana mi propíchává 3 puchýře :-[

Žádné komentáře: